Tijekom prva tri dana Sajma poklona, kojega je otvorio dubrovački sportaš Mihovil Španja, više od stotinu posjetiteljica i posjetitelja uzelo je barem jedan od izloženih predmeta, a tridesetak je građanki i građana donijelo na poklon vreće s odjećom, obućom, igračkama, suđem i knjigama.

 Prvi dubrovački Sajam poklona održava se u parku na Batali od 27. lipnja do 10. srpnja. Otvoren je svaki dan od 10 do 13 i od 18 do 21 sat, a za njegovo uspješno održavanje zaslužni su volonteri iz Kluba Sarajlija Dubrovnik i mladi koji se okupljaju u Klubu za mlade koji je Europski dom Dubrovnik otvorio koncem prošle godine u svom prostoru na Batali.

Predmete, koje žele pokloniti, građani mogu donositi na Batalu sve do 10. srpnja, a po potrebi predmeti se preuzimaju i u stanovima i kućama. Izloženi predmeti besplatni su za sve.

Europski dom Dubrovnik Sajam poklona organizira u okviru akcije „Dubrovnik za sve!“ uz potporu fondova iz Islanda, Lihtenštajna i Norveške, a putem natječaja „Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.